Yale, de top in materials handling-apparatuur

De meeste mensen kennen het merk Yale van het cilinderslot, een eigen uitvinding. Vandaag ontwikkelt het merk toonaangevende materials handling-apparatuur en -diensten. Vooral de Yale (hef)trucks zijn bekend voor hun uitstekende kwaliteit.

Yale, van sloten tot materials handling-apparatuur

De firma Yale bestaat al sinds 1844 als producent van kwalitatieve en duurzame cilindersloten. Minder bekend is dat de Yale and Towne Manufacturing Co haar activiteiten reeds in 1875 uitbreidde naar materials handling. Talloze overnames en fusies later is Yale vooral gerenommeerd als producent van superieure heftrucks.

Een innovator in heftrucks

Yale is een ware pionier in de wereld van de heftrucks (en later ook vorkheftrucks), met heel wat baanbrekende innovaties op zijn naam. Denk bijvoorbeeld aan de eerste heftrucks met neigende vorken, stuurbekrachtiging, centrumbalanstrucks, casterbesturing, het gebruik van zeer hittebestendig klasse H-silicium isolatie in elektrische motoren, de vorkheftruck met siliciumgelijkrichter (SCR-techniek)…

Koninklijke erkenning voor Yale

In 1985 werd de Yale Materials Handling Corporation boven de doopvont gehouden. Die ontving in 1990 de Britse koninklijke onderscheiding Queen's Award for Export Achievement. In 1994 werd het moederbedrijf van Yale, NACCO Materials Handling Group, de grootste vorkheftruckfabrikant ter wereld, met een jaarexport van meer dan 70.000 trucks.

Leiderschap in materials handling-apparatuur en -diensten

Vandaag heeft Yale Materials Handling een van de meest uitgebreide assortimenten materials handling-apparatuur, zowel elektrisch als met brandstofmotor. De innovatieve en veelzijdige AC-technologietrucks van Yale, ontworpen om de productiviteit te optimaliseren, maken deel uit van dit aanbod.

Het assortiment Yale heftrucks

1. De Veracitor® VX

Een heftruck met verbrandingsmotor, een uitstekende productiviteit en lage cost of ownership.

Troeven: slim ontwerp, toonaangevende ergonomie, betrouwbare prestaties, onderhoudsgemak en styling.

2. De Yale VT/VL-lijn

Elektrische truck met 3 wielen, contragewicht en voorwielaandrijving (VT) of elektrische vorkheftruck met 4 wielen en contragewicht. (VL).

Troeven: biedt een combinatie van hoge prestaties en energie-efficiëntie, geschikt voor middelzware tot zware toepassingen.

3. De Yale MR-lijn

Het volgende niveau in reachtruck-productiviteit, geleverd door innovatie, technologie en ergonomisch design.

Troeven: Meer productiviteit, meer comfort, meer flexibiliteit en meer keuze.

Samenvatting van de producten van Yale

Yale heeft een ongeëvenaard erfgoed in het ontwerpen en produceren van een breed scala aan materials handling-apparatuur, van speciale magazijntrucks tot traditionele vorkheftrucks, aangedreven door elektrische, diesel, LPG, CNG en nu ook waterstofbrandstofcellen.

Interesse in een Yale heftruck van topkwaliteit? Onze specialisten vertellen er u graag alles over.